28 Kasım 2018

Samsung Galaxy Note 9 Edge Aydınlatma Sorunu

enar aydınlatması, Samsung Galaxy Note 9 phablet'in en havalı özelliklerinden biridir. Ancak, birçok kullanıcı çeşitli forumlarda Galaxy Note 9 kenar aydınlatmasının bir nedenden dolayı çalışmadığından şikayet etti . Resmi Topluluk forumunda bir Samsung moderatör anlattı şirket sayısında içine bakıyordu etkilenen kullanıcıların birini. Kenar aydınlatma özelliği, ekranda ne yapıyor olursanız olun, bir bildirim olduğunda cihazın kenarlarını aydınlatır.

Ekran kapalıyken Galaxy Note 9 kenar aydınlatması çalışmıyor

Bir dizi forum üyesine göre  ( Piunikaweb aracılığıyla ), Her Zaman Açık Ekran açık olsa bile, ekran kapalıyken Galaxy Note 9 kenar aydınlatması çalışmaz. Not 9 sahiplerinden biri, neredeyse iki gün boyunca Ayarlar'da oynatıldığını, ancak ekran kilitlendiğinde işe yaramayacağını belirtti. Ekran açıkken beklendiği gibi çalışır. Ancak, başka bir kullanıcı, ekranın açık veya kapalı olmasına bakılmaksızın, sorunun 9 no'lu notunda devam ettiğini belirtti.

Galaxy Note 9 kenar aydınlatma sorunları sadece üçüncü taraf uygulamalarını etkiliyor gibi görünüyor. Not 9'un kenarları normalde Mesajlar gibi yerleşik uygulamalardan bir bildirim olduğunda yanar. Üçüncü taraf uygulamalardan gelen bildirimler kenarları aydınlatmaz.

Resmi destek forumunda bir Samsung moderatör , şirketin şu anda “bunu uzmanlarımızla araştırıyor” dedi . Etkilenen kullanıcılar, Samsung'un konuya baktığını biraz rahatladı. Ancak şirket, sorunun nedenini ve donanım veya yazılımla ilgili olup olmadığını henüz yorumlamamıştır. Yazılımla ilgili bir şey varsa, sorunu düzeltmek için yakında bir güncelleme beklemeliyiz.

Galaxy Note 9 Kenar Aydınlatması
Görüntü Kaynağı: Samsung.com (ekran görüntüsü)
Bazı kullanıcılar geçici çözümler buldu
Neyse ki, en azından şimdilik, sorunu ele almanın birkaç yolu var. Samsung forum üyesi  Greengoblin734 , aynı sorunu yaşadıklarını ancak bir çözüm bulduklarını söyledi. Git  > Ayarlar> Ekran> Kenar ekranından> Kenar aydınlatma Bildirimler yönetme ve sonra kaydırıcı üzerinde geçiş. Problemi çözmeli. Greengoblin734 ayrıca daha fazla kişiselleştirme seçeneğinin keyfini çıkarmak için Galaxy App Store'dan Edge Lighting Plus'ı indirmeniz gerektiğini de öne sürdü.

Başka bir kullanıcı, pop-up bildirimlerini etkinleştirmenin de iyi (ama can sıkıcı bir) geçici çözüm olduğuna işaret etti. Pop-up bildirimi açıldığında Galaxy Note 9 kenar aydınlatma normal olarak çalışır. Ancak, kilit ekranı yerine ev düğmesine bastığınızda, önce kilit ekranına gitmeden önce açılır pencereye sahip olmanız gerekir.

Galaxy Note 9 kenar aydınlatması, özellikle oyun oynarken veya video izlerken, birçok durumda faydalıdır. Diğer uygulamalardan aşağıya doğru bir bildirim almak için tahriş edici, ekranda ne yapıyorsanız kesintiye uğratıyor. Kenar aydınlatması sadece mevcut ekran etkinliğinizi bozmadan bir bildirim aldığınızı bildiren kenarları yakar. Ekran kapalıyken, açık olduğunda ve her zaman gösterilecek kenar ışığını seçebilirsiniz. Ayrıca zevkinize uyacak şekilde çeşitli renk ve efektlerle de özelleştirebilirsiniz.

Galaxy Note 9 sahipleri Samsung'un amiral gemisi phabletiyle ilgili bir dizi sorun hakkında şikayette bulundular. Zaten Bluetooth ve gördük Android Auto ilgili sorunları Not 9. Fakat cihazla kötü sorunlardan biri S Pen ise ile parçalayarak hiçbir belirgin nedeni. Stilus, o kadar basittir ki, sadece telefondan çekerken bile bazen parçalara ayrılır.

Samsung gelmiştir ortaya Güney Kore'de Galaxy Note 9 satışları bir milyon adedi aştı bildirildi. Not 9'u, geçen yılki Galaxy Note 8 için sadece 48 güne kıyasla bir milyon kilometre taşına ulaşması için 54 güne kadar aldı. Samsung, şimdiye kadar dünya çapında satılan Note Note 9 biriminden bahsetmedi. Galaxy S9 ve S9 Plus satışları ılıkdu ve gözden geçirenler tasarımını, kamerasını ve performansını övmüş olsalar bile, Not 9'un daha iyi bir performans göstermediği görülüyor. Bu nedenle, Samsung'un tatil alışveriş sezonunda satışları artırmak için Not 9'da kârlı fırsatlar sunmasını bekliyoruz.