26 Ağustos 2018

Akıllı Telefon Seçimi Nasıl Yapılmalıdır

Akıllı telefon seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler ile alakalı olarak en iyi seçenekleri sizlere sunmak istiyorum. Birkaç senelik dilim içerisinde özellikle karma karışık bir sektör haline geldiğini de söyleyebilirim sizlere. Bu yazımda sizlere seçiminize yardımcı olacak en iyi seçenekleri yazmak ve bilginize bilgi katmak amacı içerisindeyim.

Android Sürümü: Mümkün olan en yeni Android sürümüne sahip olan telefonları tercih edin. Zaman içerisinde sürüm eskidikçe kullanacağınız uygulamalar ve oyunlar sıkıntı çıkarabilir.

RAM: Bellek yani RAM bir telefonun en önemli unsurlarından birisi olarak dikkat çeker. Telefonunuzun hızlı performans göstermesi buna bağlıdır. RAM ne kadar yüksekse telefonunuzun işlem hacmi de bir o kadar sağlam ve ilgi çekici olacaktır.

İşlemci: İşlemci çekirdek sayısı ve hızı çok önemlidir. Mobil sektörün işlemci lideri Qualcomm Snapdragon, öncelikli tercihleriniz arasında mutlaka yer almalıdır.

Ekran: Ekran seçeneklerinde genel olarak Samsung markası Super AMOLED kullanır. Bu sistem yanıltıcıdır. HD ekranlı telefonlar tercih edin ancak AMOLED telefonlarda kameranın yüksek olmasına özen gösterin.

Kamera: Genel olarak artık her telefonda 13 MP kamera oluyor. Sizler, genel itibari ile kameralarda özellikle dikkat etmeniz gereken nokta Auto Focus özelliğinin olmasıdır. Güncellemeler ile bazı telefonlarda kamera netliği bozulabilir. Dikkat edin.