27 Mart 2018

Twitter Hesap Silme - Twitter Hesap Kapatma

Twitter Hesabınızı Kolayca Kapatın

Hesaba giriş yaptıktan sonra aşağıdaki hesap kapatma bağlantısına tıklıyoruz.

Twitter Hesap Kapatma Linki: https://twitter.com/settings/accounts/confirm_deactivation

Hesap kapatma linkine tıkladıktan sonra “Bu bir elveda mı?” başlıklı bir sayfa açılacak. Bu sayfadaki uyarıları dikkatlice okuyun ve hesabınızı kapatmak için alt kısımda bulunan türkuaz düğmeye tıklayın. Söz konusu düğmeyi göremeyenler aşağıdaki ekran görüntüsünden faydalanabilirler.

Türkuaz düğmeye tıkladığınızda “Hesabı devre dışı bırak” başlıklı bir pencere açılacak. Bu pencereye hesabınızın şifresini girmeniz gerekiyor. Şifreyi girdikten sonra yine türkuaz renkli hesabı devre dışı bırakma düğmesine tıklıyoruz. Anlattıklarımızı doğru yapıyorsanız aşağıdaki ekran görüntüsüyle karşılaşmanız gerekiyor.

Kapattığım hesabı nasıl açabilirim?

Hesabınızı kapattınız. Belirli bir süre geçti ve yeniden açmak istiyorsunuz. Kapatılan hesaba giriş yapılarak hesap kapatma işlemi iptal edilebilir. Lakin bu konuda dikkat etmeniz gereken bir husus var. Twitter verileri 30 gün boyunca saklar. Bu otuz günlük süre zarfında hesabınıza giriş yaparak işlemi iptal edebilirsiniz. Otuzuncu günün sonunda hesabınız ve hesabınıza ait veriler kalıcı olarak silinir. Kalıcı olarak silinen hesabın kurtarılması mümkün değildir. Bu nedenle hesabınızı kapatmadan önce iyi karar vermelisiniz ve giriş bilgilerinizi güvenli bir yerde saklamalısınız. Çünkü çoğu kullanıcı hesabını kapattıktan sonra pişman oluyor ve hesabını açmak istediğinde giriş bilgilerini unuttuğu için sıkıntı yaşıyor.