27 Mart 2018

Facebook Hesap Silme - Facebook Hesap Kapatma

Facebook Hesabınızı Kolayca Kapatın

Şimdi hesap kapatma işlemine geçebiliriz. Bu işlem oldukça basittir. Kullanıcı adı ve şifresini bilen herkes hesabını kolayca kapatabilir. İlk olarak herhangi bir masaüstü veya dizüstü bilgisayardan facebook.com’a giriyoruz. Dizüstü veya masaüstü bilgisayarı olmayan kullanıcılar “Telefondan Facebook Hesap Kapatma” başlıklı makalemizi okuyabilirler. Facebook.com’a girdikten sonra kullanıcı adı ve şifrenizle profilinize giriş yapıyoruz. Hesaba girdikten sonra aşağıdaki hesap kapatma linkine tıklıyoruz.

https://www.facebook.com/help/delete_account?show_form=delete_account

Hesap kapatma linki tıklandıktan sonra “Hesabımı Sil” başlıklı bir pencere açılacak. Bu penceredeki “Hesabımı Sil” etiketli mavi düğmeye tıklıyoruz. Bu tıklamanın ardından “Hesabı Kalıcı Olarak Sil” başlıklı yeni bir pencere açılacak. Bu pencerede sizden iki ayrı alanı doldurmanız istenir. Bu alanlardan birincisi şifredir.



Şifre istenilen alana Facebook hesabınızın parolasını yazmanız gerekiyor. Doldurmanızı istedikleri diğer alan da güvenlik kontrolüdür. Güvenlik kontrolü alanına size verdikleri metini girmeniz gerekmektedir. Güvenlik kontrolünde bazen metin bazen de görsel doğrulama istenebiliyor. Bu alanı doldururken dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız.

Kapattığım Facebook hesabı tam olarak ne zaman silinir?

Bu sorunun cevabını merak edenler Facebook hesaplarını başarılı bir şekilde kapatabilenlerdir. Hesabını kapatabilen arkadaşları tebrik ediyorum. Gelelim sorunuzun cevabına, hesabınızı kapattığınızda, arkadaşlarınız ve diğer kişiler hesabınızı ve paylaşımlarınızı göremezler. Lakin paylaşımlarınız ve diğer tüm verileriniz Facebook sunucularında belirli bir süre saklanır. Veri ve paylaşımlarınızın Facebook’tan ve Facebook yedeklerinden tamamen silinmesi 90 gün sürmektedir. Kapattığınız hesaba ait veri ve paylaşımlar Facebook tarafından silinirken, söz konusu veri ve paylaşımlara kimse erişemez. 90 günlük sürecin sonunda Facebook hesabınız ve hesabınıza ait veriler Facebook sunucularından silinir.

Geçici Olarak Facebook Hesap Kapatma

Hesabını kalıcı olarak kapatmak istemeyen kullanıcılar bu başlık altında anlatılanları uygulayabilirler. Geçici olarak hesap kapatmak isteyenler için Facebook hesap dondurma diye bir seçenek var. Facebook hesabınızı dondurarak bir süre ortadan kaybolabilir ve istediğiniz zaman hesabınızı aktifleştirebilirsiniz. Hesabınızı geçici olarak kapattığınız profilinize ait paylaşımları ve diğer verileri kimse görüntüleyemez.

Facebook hesabı nasıl dondurulur?

Facebook hesap dondurma işlemi çok basittir. Aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak hesabınızı kolayca dondurabilirsiniz.

Bilgisayarınızdan veya telefonunuzdan Facebook’a girin.
Ayarlar sayfasını açın.
Sol menüden “Güvenlik” sekmesine tıklayın.
En alt satırda bulunan “Hesabını Dondur” satırına tıklayın.
Açılan bölümden “Hesabını Dondur” bağlantısına tıklayın.
Facebook profilinizin şifresini girin ve hesabınızı dondurun.
Bu altı adımı tamamladıktan sonra hesabınızı dondurmuş olursunuz. Hesabı dondurduğunuzda profiliniz kapatılır ve Facebook profilinizi kimse görüntüleyemez.

Tek Tıkla Facebook Hesap Dondurma

Yukarıdaki adımları tamamlamakta zorlananlar aşağıdaki hesap dondurma bağlantısına tıklayarak doğrudan ilgili sayfaya ulaşabilirler.

https://www.facebook.com/help/214376678584711?helpref=faq_content