02 Mart 2018

Telefon USB Kablosunu PC Görmüyor Sorunu Çözümü

Usb Bağlantı Sorunu Nasıl Çözülür Neler Yapabilirsiniz

1-Ekranınızda şifre yada ekran kilidi varsa tanımamam problemi ile karşılaşabilirsiniz yani bilgisayarınızdaki bilgileri göremeyebilirsiniz.

2-Kablonuzda problem olabilir yani kablonun tam uç kısımlarında kırılmalar yada kopmalar olabilir.Mümkünse yeni bir kablo varsa değiştiriniz.



3-Cihazınıza ait olan driver dosyaları kurulmamış olabilir.Bu yüzden her markanın farklı driver dosyaları bulunmaktadır.Driver dosyalarınızı indirerek kurulum yaptıktan sonra cihazınızı usb kablonuz ile bilgisayarınıza bağlayınız.

4-Bilgisayarınızda bulunan antivirüs ve güvenlik uygulamaları güvenlik gerekçesiyle bağlantıyı sağlamanıza engel olabilir.O yüzden bağlantıyı sağlamadan önce devre dışı bırakmanız gerekebilir.

5-3. Seçeneğimizde driver ile ilgili açıklama yapmıştık.Burada da bilgisayarımızda bulunan Aygıt Yöneticisine giriş yaparak bağlantı durumunda soru işareti ile kalan bir durum varsa onları kontrol etmemiz gerekmektedir.Eğer ünlem işareti varsa driver yada program dosyalarını tanıtmanız gerekmektedir.Doğru bir şekilde yada doğru dosyaları yüklerseniz sorun ortadan kalkacaktır.

6-Kablo seçimide önemli diyebiliriz.Kabloda kopukluk ve sorun olmayabilir ama bazı yan sanayi kablolarda sorunlarda yaşabilirsiniz.Mümkün olduğunca orijinal kablo kullanmaya özen gösteriniz.

7-Son olarak bir durumda ise cihazınızda kurulu güvenlik uygulamaları olup olmadığı.Eğer böyle bir durum varsa uygulamayı kaldırınız yada pasif hale getirerek bağlantı işlemini tekrar deneyiniz.