02 Mart 2018

Android Geliştirici Seçenekler Nasıl Açılır

USB Hata Ayıklaması cihazınızı bilgisayar üzerinden ileri düzeyde kontrol etmemizi sağlar.

USB Hata Ayıklaması genelde tüm Android cihazlarda aynı şekilde etkinleştirilir. Ancak farklı sürüm ve cihazlar için ufak değişiklikler olabilir.

Her cihaz için ayrı ayrı anlatma imkanımız bulunmuyor ama biz tüm sürümleri tek bir konuda topladık.

7. tıklama sonunda ise "Bir geliştiricisiniz" uyarısı veriyor. Artık geliştirici seçenekleri ayarlar kısmında mevcut.






Kullanışlı Geliştirici Seçenek Ayarları

1) Uyanık kal
Bu özelliği aktif hale getirdiğinizde, telefonunuzun ekranı şarjda iken dahi kapanmayacaktır. Temelde geliştiriciler için kullanışlı olan bu özellik, standart kullanıcılar için de bazı durumlarda faydalı olabilir.Örneğin Twitter veya benzeri bir uygulamada anlık güncellemeleri görmek istiyorsanız bu ayardan yararlanabilirsiniz.

2) OEM kilidini açmak

Blootlader kilidini açmak, custom ROM yüklerken yapılması gereken ilk şey. Yani eğer telefonunza herhangi bir sebepten dolayı ROM yüklemek istiyorsanız, geliştirici seçeneklerinde yer alan bu özelliği kullanmanız gerekiyor.

3) Çalışan servisler

Windows’ta yer alan görev yöneticisi sayesinde, bilgisayarınızda çalışan uygulamaları ve onlarla ilgili tüm bilgileri görebiliyoruz. Böylece hangi uygulamanın sistemi yavaşlattığını veya farklı durumları gözlemleyebiliyoruz.

Android tarafında ise bunu geliştiriciler seçeneklerinde yer alan çalışan servisler özelliği ile çok benzer bir şekilde kullanmak mümkün. Bu servis sayesinde uygulamaların tükettiği RAM miktarı ve çalışan uygulama istatistiklerine ulaşabilirsiniz.

4) Sahte lokasyon

android geliştirici seçenekleri açma kapamaTelefonlarımızın lokasyonumuzu takip ettiğini biliyoruz. Ancak geliştirici seçenekleriyle sahte konum belirleyebilmek mümkün.

Temelde Fake GPS gibi uygulamalarla birlikte çalışan bu özellik, sadece güvenlik amacıyla değil Pokemon GO gibi oyunlarda hile yapmak adına da kullanılıyor.

5) Hücresel veri her zaman aktif

Varsayılan olarak, eğer telefonunuz bir Wi-Fi ağına bağlıyorsa mobil veri otomatik olarak devre dışı bırakılır. Aslında bu varsayılan ayar oldukça mantıklı, çünkü Wi-Fi üzerinden internete bağlanma varken mobil veri paketinizi tüketmek istemezsiniz.Ancak eğer sınırsız bir veri paketiniz varsa, geliştiriciler seçeneğinden bu özelliği kapatarak her zaman mobil verinin aktif olmasını sağlayabilirsiniz.

6) Animasyon seçenekleri

Android işletim sistemi, akıllı telefonunuzun ne kadar hızlı olduğuna bağlı olarak fark edebileceğiniz veya fark edemeyeceğiniz animasyonlar kullanıyor. Geliştirici seçeneklerinden özelleştirilebilen bu animasyonlar, özellikle giriş seviyesinde yer alan ve donanımı güçsüz olan Android telefonları bir nebze hızlandırmak için oldukça iyi bir seçenek.