16 Şubat 2018

iPhone Aşırı Isınma Sorunu ve Çözümü

iPhone Isınma Sorunu Nasıl Çözülür?

Dürüst olmak gerekirse, iPhone ısınma problemi en yaygın iOS problemleri arasında yer alıyor ve günlük kullanımda sıklıkla karşımıza çıkıyor. Genellikle telefonunuz şarjdayken ya da yeni iOS güncellemesi sonrası meydana gelirken, kullanıcılar da ‘Neden iPhone’um ısınıyor?’ sorusunu yöneltiyor.

Normalde bu ısınma durumu çok önemli değil çünkü aslında iPhone’u bir ‘mini bilgisayar’ gibi düşünebilirsiniz. Yani çalıştıkça içindeki bileşenler doğal olarak ısı üretiyor fakat sorun şu ki, bilgisayarların aksine iPhone’da fan veya herhangi başka bir soğutucu donanım bulunmuyor.



Yine de bu demek değil ki, iPhone fazla sıcak hâle geldiğinde görmezden geleceğiz. Telefonunuz olağan dışı şekilde ısındıysa, elinizi yakacak durumdaysa dikkat etmeniz şart. Çünkü daha ciddi problemlere yol açabileceği gibi, sık kullandığınız akıllı telefonun akıbeti teknik serviste de bitebilir. Yazının kalanında ise iPhone ısınma sorunu nasıl çözülür sorunuza yanıt vereceğiz.

iPhone Kılıfı – Kapağı

Kapakların telefon ısısını arttırması sizi şaşırtabilir fakat bu aslında bilinen bir gerçek. Özellikle de yaz aylarında, dışarıda hava zaten kavurucu hâldeyken, cihazın üstündeki kapak – kılıf ısı dağılımını engelleyecektir. iPhone bu durumda giderek daha fazla ısınır ve tek çözüm de çok bunaltıcı havalarda cihazı kılıfsız kullanmaktır.