26 Şubat 2018

HTC One Çabuk Isınma Sorunu ve Çözümleri

HTC şirketinin piyasaya sürdüğü son akıllı telefonlarından olan HTC One cihazının en büyük sorunu haline gele ısınma sorunuyla karşınızdayız. Böylesine muazzam bir telefonun ısınma gibi bir sorununun üstesinden gelinebilir mi gelinemez mi, gelinirse çözümleri ve yapılması gerekenler neler olabilir gibi sorularınızın yanıtını burada bulabilirsiniz.

Erken ısınmanın sebebini sanal alemde ki birçok kaynak HTC One’ın alüminyum malzemeden üretilmiş olmasına bağlıyor. Fakat cihazın alüminyum olması ısıyı dışarı püskürtme konusunda etkili bir şey dahi olabilir düşüncesindeyiz. Aslında kim bilir belki de sorun tamamen donanımsaldır. Yani cihaz ısıyı yeterli miktarda dışarı atamıyor da olabilir.



HTC One Isınma Sorunu Normal mi?

Doğrusunu söylemek gerekirse HTC One telefonu erken ısınmaktadır. Özellikle CPU’yu yüksek seviyede çalıştıran iyi grafikli oyunlarda bu duruma şahit olmamak elde değil. Peki ısınma derecesi ne kadar ve bu normal mi? Bizlere gelen son bilgilere göre telefonun eli yakacak miktarda ısındığı. Yine yabancı bir yorumcunun açıklaması da “çok ısındığı” yönünde. Cihazın ısınma miktarı kullanıcıya göre değişiklik gösterebilir ancak orta da bir ısınma sorununun olduğu kesin.

Peki bu durum telefona zarar verir mi derseniz sizlere vereceğimiz yanıt şöyle; HTC One telefonun çabuk ısınma sorunu cihazın ömrünü kısa sürede bitebilir.

Ayarları Değiştirerek Bu Sorunu Ortadan Kaldırma

Şarj esnasında veya performans gerektiren oyun oynarken yapabileceğiniz iki basit ayar var: Cihazdaki enerji tasarrufu seçeneklerine gidin ve CPU gücü seçeneğini etkinleştirin ve data bağlantısını kapatın. Bunları yaptığınızda cihaz yine oyunlarda ve şarj esnasında ısınacak fakat eskisi kadar ısınmayacak. Ayrıca pil ömründe de artış gözlemleyebilirsiniz.

HTC One Isınma Sorununun Çözümleri ve Yapılması Gerekenler

Cihaz Şarj Edilirken Kullanmayın

HTC One’ı şarj ederken kullanmayın çünkü ikisini aynı anda yaparsanız aletin sıcaklığı 40 derecenin üstüne kolaylıkla çıkabilir.

Oyun Oynarken Dikkat!

Maksimum parlaklıkla oyun oynamayı tercih ediyorsanız (ki hakkınızdır, 2000 TL vermişsiniz tepe tepe kullanmak isteyeceksiniz) cihazdaki anormal ısı değişikliklerine dikkat edin ve cihazı çok yakınınıza yaklaştırmayın.

Haddinden Fazla Isındığında Biraz Ara

“Vereceğin tavsiyeye…” diyenlerinizi duyar gibiyim. Fakat özellikle HTC One’ı ilk alan ve onu ölümüne kurcalamak isteyenleri gözümde canlandırabiliyorum.

Yaz Sıcakların da Cihazı Daha Az Kullanın

Hazır yaz sıcakları başlarken cihazı aşırı derecede kullanmamaya çalışın. Özellikle sıcak günlerde cihazın arabada bırakılmaması tavsiye ediliyor.

Cihaz Tamamen Şarj Olduğunda Bekletmeden Çıkarın

Bu da verilen fiks tavsiyelerden. Her ne kadar yeni teknoloji cihazlarda tam şarj olduktan sonra cihaz şarjı sonlandırıyor dense de yine de HTC One’ı şarj ederken siz de farketmişsinizdir; cihaz ısınıyor ve riske girmek istemeyiz.