27 Şubat 2018

General Mobile Discovery 2 Plus Yazılım Yükle

General Mobile Discovery 2 Plus Yazılım Yükleme
Cihazınızda sadece fiziksel sorunlar değil aynı zamanda yazılımsal sorunlarda olabilir. Bunlar virüsler yada yazılımsal hatalar olabilir. Bu gibi durumlar üzerinde duracak olursak cihaza mutlaka bir yazılım atmak gerekmektedir. Bazı durumlarda ilk akla gelen durum sıfırlama olacaktır ama son zamanlarda çıkan bazı zararlı dosyalar yani virüsler format atma işlemi silinmiyor ve mutlaka yazılım yüklemeniz gerekmektedir.

1- İlk olarak sağlam bir data kablosu alınız ve mutlaka kontrol ediniz. Daha sonra ise aşağıdaki vereceğimiz bazı indirme dosyalarını bilgisayarınıza indiriniz

SP_Flash_Tool_v5.1352  Download

PreLoader USB VCOM Port.zip  Download

General Mobile Discovery 2 Plus Yazılım Dosyası  Download

2- Daha sonra ise gerekli olan driver dosyalarının kurunuz. Daha sonra ise SP_Flash_Tool_v5.1352 olarak indirdiğiniz dosya üzerinden Flash_Tool.exe dosyasını çalıştırınız. Aşağıdaki bir bölüm karşınıza gelecektir.

3- Yazılım yükleme işinde ise açılan pencerede ise Firmware olarak gelecek olan bölümde MT6592_Android_scatter.txt dosyasını açınız. Buradan ise

Burada dikkat etmeniz noktalardan birisi ise bazı yazılım sorunlarında IMEI uçması gibi durumlar olabiliyor ve bunun en büyük nedeni ise program üzerinde bulunan Options seçeneğinin altında bulunan ChecksWVer bölümünün tık işaretinin seçili olarak bırakılmasıdır. Bu seçeneğin kutucuğundaki işareti kaldırmalısınız. Bazı çift hatlı olan cihazlarda bu durum daha çok rastlanmaktadır. Bu tamamen cihazdan kaynaklanan bir durumdur. Yazılım atarken biraz daha dikkatli olmanızda fayda var.



Bu işlemden sonra ise yazılım işlemi bitecektir. Eğer doğru olarak işlemi yaptıysanız ve cihazı tanıtabildiğiyseniz mutlaka yazılım atma işlemi başlayacaktır.

Not : Eğer mümkünse cihaz üzerindeki tüm bilgilerinizi yedekleyiniz. Aksi halde cihazdaki tüm fotoğraflarınız,videolarınız,rehberiniz silinecektir ve geri getiremezsiniz.