06 Aralık 2018

Tüm Bloatware Uygulaması Kaldır



Kutunun hemen dışında, hemen hemen tüm Samsung telefonları, fazladan bir sürü çöp ile birlikte geliyor. Bazıları operatörünüzden olabilir, bazıları Samsung'un kendisinden olabilir. Kurulum sırasında Samsung uygulamalarının yüklenip yüklenmeyeceğine karar vermelisiniz, ancak daha sonra bunlara ihtiyacınız olmadığına karar verirseniz bunlar kolayca kaldırılabilir.

Bloatware'i telefonunuza almaya başlamak için bildirim gölgesini aşağıya çekin ve sağ üst köşedeki dişli simgesine dokunun. Ayarlar menüsünde “Uygulamalar” seçeneğine dokunun.


Uygulamalar menüsünde, kurtulmak istediğiniz herhangi bir uygulamaya dokunun. Burada iki seçenekten biri olacaktır: Kaldır veya Devre Dışı Bırak. Birincisi uygulamayı telefondan kaldırırken, ikincisi onu bir “hareketsiz” moduna sokar. Uygulama çekmecesinde görünmeyecek ve bundan bildirim almayacaksınız. Tüm niyet ve amaçlar için, o gitti.


Bununla birlikte, bazı sistem uygulamalarının kaldırılamaması veya devre dışı bırakılamaması - bu genellikle Bixby Vision gibi sistemin bir parçası olanlar için geçerlidir. Daha büyük bir uygulama aracının (Bixby) parçası olduğundan, bu özelliği devre dışı bırakmak diğer işlevleri bozar, dolayısıyla Samsung devre dışı bırakılmasına izin vermez.