20 Kasım 2018

Xiaomi Mi 8 Format Atma Sıfırlama

Mi 8 model telefonunuzda yavaşlama, donma veya takılma gibi sorunlar yaşıyorsanız telefonunuzu ilk olarak yeniden başlatınız. Eğer bu sorunlar sürekli devam ediyorsa aşağıdaki adımları uygulayarak telefonunuza format atabilirsiniz.

Not: Aşağıdaki işlemleri yapmadan önce telefonunuzda bulunan resimleri, videoları, dosyaları, uygulamaları ve rehberi yedeklemeyi unutmayınız. Aşağıdaki işlemlerden sonra tüm veriler silinecektir. Telefonunuzun şarj durumunu da kontrol etmeyi unutmayınız. Telefonunuzun şarjı en az yuzde 50 olmalıdır.

Android işletim sistemi kullanan Xiaomi cihazlarda formatlama resetleme veya sıfırlama işlemini aşağıda yazıldığı gibi yapabilirsiniz.

İlk olarak tuş kilidini açınız.
Menü kısmından Ayarlar’a basınız.
Genel Ayarlar‘a basınız.
Yedekle ve Sıfırla‘ya basınız.
Fabrika ayarlarına sıfırla‘ya basınız.
Telefonu sıfırla‘ya basınız.
Her şeyi sil‘e basınız.
Son olarak bu işlemleri onaylamak için Tamam‘a basın.
Telefon fabrika ayarlarına geri dönüş yaparken bir süre bekleyiniz.
Tebrikler. Bu işlemlerden sonra akıllı telefonunuz fabrika ayarlarına geri dönecektir. Daha sonraki işlemlerde telefonunuzu yeni satın almış gibi kurulum yapabilirsiniz.
Telefonunuzun yeniden kurulum işlemi bu kadardır.

Xiaomi Mi 8 Hard Reset Nasıl Yapılır ?

Xiaomi Mi 8 model telefonunuza Hard Reset işlemi yaparak format atmak istiyorsanız alttaki adımları sırasıyla yapınız. Tuşları kullanarak telefona Reset atma işlemi genelde ana ekran desen şifresini unuttuysanız, cihazınızı açamıyorsanız veya dokunmatik ekran çalışmıyorsa kullanılmaktadır. Hard reset işleminden sonra telefondaki veriler silineceği için yedek almayı unutmayınız. Mail adresinizin şifrenizi hatırlamıyorsanız diğer yöntem ile format atmanız daha sağlıklı olacaktır.

Xiaomi Mi 8 kapandığından emin olduğunuzda Ses Açma (+) ve Telefon Güç (Power) tuşlarına aynı anda basılı tutarak telefonu açınız.

Mi logosu geldiğinde sadece Telefon Güç (Power) tuşunu bırakınız.

Recovery Mode ekranı gelene kadar Ses Açma (+) tuşunu basılı tutmaya devam ediniz.

Karşımıza gelen ekranda Ses Seviyesi tuşlarını kullanarak English üzerine gelip Telefon Güç (Power) tuşuna basınız.

Açılan ekranda Ses Kısma (-) tuşu ile seçim yaparak “Wipe & Reset” üzerine gelip Telefon Güç (Power) tuşu ile seçimi onaylayınız.

Sonrasında yine Ses Kısma(-) tuşu ile “Wipe All Data” seçimini yapıp Telefon Güç (Power) tuşuna basınız.

Son olarak “Yes” seçimi ile formatlama işlemini başlatabilirsiniz.

Tebrikler. Bu işlemlerden sonra akıllı telefonunuz fabrika ayarlarına geri dönecektir. Daha sonraki işlemlerde telefonunuzu yeni satın almış gibi kurulum yapabilirsiniz.