24 Ağustos 2018

Huawei Telefonlara Format Atma Reset Sıfırlama

Huawei Telefonlara Format Atma

Huawei telefonlarda iki şekilde format atabiliriz. Soft ve Hard reset. En sağlamı ve telefonu tam olarak sıfırlayacak olan yöntem Hard resettir.

Soft Reset:

Telefonunuzda Ayarlar > Gelişmiş Seçenekler > Yedekleme & sıfırlama > Fabrika verilerine sıfırlama (Factory data reset) > Cihazı sıfırlayın yolunu takip ederek Huawei telefonunuzu fabrika ayarlarına getirebilirsiniz.



Hard Reset:

Hard reset için Telefonu Recovery Mod‘a almamız gerekiyor. eski Model Huaweilarda Recovery Mod’a alma işlemi farklılık gösterebilir. Bunun için İnternette Modelinizin Nasıl Recovery Moda’a alınacağını öğrenin ve o şekilde Recovery Mod’a alın. Yeni model Huawei Telefonlar için Recovery Mod’a almayı anlatacağız.

Telefonu Güç tuşuna basarak tamamen kapatın.

Telefon başlatma ekranı görününceye ve LOGO görüntülenene kadar ses yükseltme tuşuna ve Güç tuşuna basın. EMUI logosu ve fabrika ayarları seçenekleri görünce güç tuşunu bıraın, ancak Ses

Syükseltme tuşuna basmaya devam edin.
Kurtarma menüsü geldiğinde Ses yükseltme tuşunu bırakın.

Dokunmatik ekranda Wipe data/Factory reset seçeneğini seçin. Dokunmatik ekran etkin, böylece istediğiniz seçeneğe dokunabilirsiniz.

Silme işleminden sonra Recovery ekranına dönecektir. Ses tuşlarıyla “reboot system now” butonu üzerine gelip Güç tuşu‘na basın. Telefonunuz açılacaktır.

Telefon açıldığında tüm ayarlar silindiği için kurulumu yapmalısınız. Dil seçme vb. seçenekleri seçtikten sonra telefon ilk aldığınız gibi karşınıza çıkacaktır.