08 Mart 2018

Rockchip Batch Tools İle Rom Nasıl Yüklenir

Tabletimizi bilgisayarımıza bağlamadan önce, “Ses Açma” butonuna basılı tutuyoruz. Ses açma butonuna basılı tutarken, tabletimizi USB kablo ile bilgisayarımıza bağlıyoruz. “Aygıt Yöneticisi” bölümünde “Bilinmeyen Aygıt” uyarısını gördüğümüzde butonu bırakabiliriz. Böylece tabletimizi, bilgisayarımıza bağlamış olduk. 

Şimdi tabletimizi bilgisayarımıza tanıtmamız gerekiyor. “Aygıt Yöneticisi”nden “Bilinmeyen Aygıt”ı seçiyoruz ve sağ tıklıyoruz. “Sürücü Yazılımını Güncelleştir…” seçeneğini seçiyoruz. 

Açılan pencereden “Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara” seçeneğini seçiyoruz.

 “RK Batch Tool” isimli klasöre giriyoruz. “USB Driver” klasöründen bilgisayarımıza uygun sürücüleri seçiyoruz. Windows 8 Enterprise 64 Bit sürümünü kullandığım için “Microsoft Windows 7 – 8” 64 Bit klasörünü seçtim.

Yükleme işlemi sırasında işletim sistemine bağlı olarak farklı uyarılar alabilirsiniz. Boş kutucuğu işaretledikten sonra “Yükle” butonuna basarak işlemimizi tamamlıyoruz. 

Sürücü yüklendikten sonra, karşımıza çıkan uyarı penceresini kapatıyoruz.
       
Sürücüleri bilgisayarımıza doğru bir şekilde yüklediysek, “Aygıt Sürücüsü” bu şekilde görünecektir. Farklı bir görüntü ile karşı karşıya iseniz, işlemleri yeniden yapmanız gerekecektir.

Sürücü yükleme işlemi tamamlandıktan sonra Rom yükleme programını çalıştırıyoruz. (Windows Vista, 7 ve 8 kullanıcıları programı yönetici olarak çalıştırmalılar.)

Program açılışta Çince olarak başlayacaktır. Hemen panik yapmayınız. Tabletiniz doğru bir şekilde bağlıysa program ara yüzündeki “1” rakamı yeşil renk kutu içinde olacaktır.

Programı “İngilizce” diline çevirmek için programın sol alt köşesindeki butona tıklıyoruz. Açılan pencereden alttaki seçeneği seçiyoruz. Seçim işlemi tamamlandıktan sonra program İngilizce olacaktır
 
Artık programa yükleyeceğimiz Rom’u göstermenin zamanı geldi. Programın sağ üst köşesindeki butona tıklıyoruz. Açılan pencereden Rom’ dosyamızın yerini gösteriyoruz ve “Aç” butonuna basıyoruz.


Son olarak program ara yüzündeki “Restore” butonuna basıyoruz. Rom yükleme işlemi kendiliğinden başlayacak ve tamamlanacaktır. Rom yükleme işlemi tamamlandıktan sonra, tabletiniz otomatik olarak açılacaktır. İlk açılış biraz uzun sürebilir. Tabletiniz açıldıktan sonra, tabletiniz ile bilgisayarınız arasındaki bağlantıyı kesebilirsiniz.

Rockchip Batch Tools Türkçe İndir