26 Eylül 2018

Vodafone Smart Tab 10 Original Stock Rom İndir



Bilgi: Bu işlem için tabletinizde en az 512MB boyuta sahip bir SD Hafıza kartı olması gerekmektedir

1. dosyalaları indiriniz.

2. ADB Dosyaları linkinden indirmiş olduğunuz dosyayı rardan çıkarınız Android isminde bir klasör ve içinde adb dosyalaları olacaktır. Bunu klasör olarak kopyalayıp bilgisayarınızın C sürücüsüne atınız.

3. TWRP, CM10 ve Gapps dosyalarını olduğu gibi rardan çıkarmadan zipli olarak kopyalayıp usb kablosu aracılığı ile tabletinizdeki Harici SD Kartına kopyalayınız.

4. C sürücüsüne kopyaladığınız Android klasörünün içerisine giriniz. Eğer Windows Vista, 7, 8 ve Windows 10 kullanıyorsanız o klasörün içerisinde shift tuşuna basılı tutarak boş bir yere sağ tık yapıp "Komut penceresini burada aç" seçeneğini seçiniz. Windows XP kullanıyorsanız Başlat menüsünden CMD yi bulup çalıştırın daha sonra "cd C:\android" tırnaklar olmadan yazarak C sürücüsünde bulunan Android klasörüne geçiş yapınız.

5. Tabletiniz usb kablosu ile bilgisayara bağlıyken açmış olduğunuz Windows komut penceresini şu komutu tırnaklar olmadan yazıp enterlayınız: "adb reboot bootloader" Bu komutu verdiğinizde tabletiniz kapanıp siyah bir ekran gelecektir bu herşey yolunda demektir. Eğer siyah ekran gelmez ve komut satırında "waiting for device" veya "device not found" gibi bir uyarı alırsanız aşağıdaki işlemleri uygulayınız:

- Bilgisayarınızdan aygıt yöneticisine giriş yapınız ve yanında sarı ünlem olan Android veya ZTE ikonu olan sürücünün üzerine sağ tıklayıp "Sürücü Yazılımını Güncelleştir" seçeneğini seçiniz.
- Sürücü yazılımını bilgisayarımda tara seçeneğini seçiniz.
- Bilgisayarımdaki aygıt sürücleri listesinden seçmeme izin ver seçeneğini seçiniz.
- Çıkan listeden Google Inc. veya ADB Interface olmalı, hangisi varsa seçip, Sağ taraftaki seçeneklerden de "Handsent ADB Interface" (ZTE Handset ADB Interface de olabilir) seçeneğini seçininiz, driver yüklenecek ve bir sorununuz çözülecektir.

Eğer driver (sürücü) yüklenmesine karşın aynı hata devam ediyorsa tableti kapatıp açınız, USB hata ayıklama modunun açık olduğundan emin olunuz, usb kablosunu çıkarıp bilgisayarda farklı usb portuna takmayı deneyiniz.

5. Tablet siyah ekrandayken Windows komut satırına şu komutu tırnaklar olmadan yazınız: "fastboot boot recovery.img" Bu komutu yazdıktan sonra tablet TWRP Recovery modunda açılacaktır.

6. TWRP modunda Wipe menüsünden şu seçeneklerin hepsini sırası ile seçip uygulayınız:

- Cache
- Dalvik cache
- Facory Reset
- Internal Storage

Uyarı: Sakın bu işlemi System ve Exernal Storage'ye uygulamayınız yoksa hafıza kartınızı formatlar içine atmış olduğumuz gerekli tüm dosyalar silinir işleme devam edemeyiz. System ise tabletinizin orjinal Android sürümünü barındırır herhangi bir hata olursa geri dönüş yapabilmeniz için gereklidir.

7. Daha sonra TWRP modundaki "Mount" menüsünü seçip ordan "Mount SD Card" ı seçiniz bu işlem SD kartınızı tabletinize tanıtacak, görmesini sağlayacak.

8. Sonraki adımda TWRP modundan "Install" seçeneğini seçiniz ve hafıza kartınıza attığınız şu dosyaları sırası ile seçiniz: TWRP > CM10 > Gapps. Add More Zip seçeneğini seçip her seferinde birini seçiniz hepsini seçtikten sonra Swipe to Confirm Flash seçeneği üzerinde parmağınızı soldan sağa kaydırarak kurulumu yapınız.

9. Hepsinin kurulumu tamamlandıktan sonra tabletinizi yenidne başlatınız eğer herşeyi doğru yaptıysanız tabletiniz Android 4.1.2 Jelly Bean sürümüne güncellenmiş olarak açılacaktır, güle güle kullanınız.

Uyarı: Tüm bu işlemleri yapmadan önce tabletinizdeki önemli dosyalarınızı her ihtimale karşı yedeklemenizi öneririz. Ayrıca bu işlem riskli bir işlemdir sorumluluk tamamen kendinize aittir.

ADB Dosyaları : Download

TWRP: Download

CM10 25/01/2013 Sürüm Android 4.1.2 Jelly Bean Download

Gapps: Download

Kaynak:https://www.androidevim.com/forum/t/1218-vodafone-smart-tab-10-android-412-jelly-bean-yukleme